Vrijwilligers

De BHK bestaat uit een bestuur en 4 leden (hengelsport verenigingen die zelf leden hebben). Binnen de BHK zijn we dan ook geheel afhangkelijk van de vrijwilligers die lid zijn van een van die verenigingen. Via die verenigingen zijn er een aantal werkgroepen (commissies) opgestart waarvan er op dit moment 3 erg actief zijn en dat zijn:

1/ De groep onderhoud welke een aantal visplekken vrijhoud van riet op de oude buitenhaven, een aantal plekken op de schippersvliet , een paar op de grote melanen en op de kreeftenputten. Ook wordt er wat snoeiwerk gedaan op het park. Tijdens dat onderhoud wordt ook meteen wat rommel opgeruimd en wordt er gedregd als dit nodig blijkt. De groep heeft daar zijn handen vol aan maar als er meerdere plekken moeten worden gemaakt dan is de BHK bereid om te faciliteren en te coordineren. Via de contactpersoon van het onderhoud kan men zich aanbieden en aangeven waar men graag wat extra visstekken zou hebben. 

2/ De groep controleurs is een groep van vrijwilligers die zich inzetten voor controle van de visdocumenten. Deze groep vrijwilligers geven met name advies wat er wel en niet kan en natuurlijk hebben zij een goed contact met zowel Politie als Boa’s zodat ze hier altijd een beroep op kunnen doen als er probleem gevallen ontstaan. Misstanden kan men altijd melden en met name de gebieden en de tijden waarop vaak terug kerende problemen zijn dat horen wij uiteraard graag.

3/ De groep Waterbeheer die richt zich met name op het in kaart brengen van onze wateren en die dmv facsheets hier te tonen. Ook advies over visuitzettingen is iets wat ze gaan oppakken.

Wat bij als BHK hopen is dat er ook een actieve vrijwilligers groep zich aanmeld die met name zich gaat bezig houden met het coachen en begeleiden van jeugdige vissers. 

Mocht u dus zich geroepen voelen om zich ook in te zetten voor uw vereniging meld dit dan bij uw eigen HSV of maak gebruik van het contact formulier op de hoofdpagina.