Vrijwilligers

De BHK bestaat uit een bestuur en 4 leden (hengelsport verenigingen die zelf leden hebben). Binnen de BHK zijn we dan ook geheel afhangkelijk van de vrijwilligers die lid zijn van een van die verenigingen. Via die verenigingen zijn er een aantal werkgroepen (commissies) opgestart waarvan er op dit moment 3 erg actief zijn en dat zijn:

1/ De groep onderhoud welke een aantal visplekken vrijhoud van riet op de oude buitenhaven, een aantal plekken op de schippersvliet , een paar op de grote melanen en op de kreeftenputten. Ook wordt er wat snoeiwerk gedaan op het park. Tijdens dat onderhoud wordt ook meteen wat rommel opgeruimd en wordt er gedregd als dit nodig blijkt. De groep heeft daar zijn handen vol aan maar als er meerdere plekken moeten worden gemaakt dan is de BHK bereid om te faciliteren en te coordineren. Via de contactpersoon van het onderhoud kan men zich aanbieden en aangeven waar men graag wat extra visstekken zou hebben. 

2/ De groep controleurs is op 5 maart bijeen gekomen voor een start van het visseizoen 2023. Een groot deel heeft zich verzameld bij Cafe de Ponderosa waar men is bijgepraat met nieuwe controleurs waarna men een instructie rondje hebben gelopen. Samen met onze Boa van Handhaving heeft men tenslotte even geluncht en de dag afgeloten en met een goed gevoel kunnen de mannen nu komend jaar aan de slag met het controleren en adviseren van onze vissers omtrend de BHK vergunning.

Controleurs op locatie

3/ De groep Waterbeheer die richt zich met name op het in kaart brengen van onze wateren en die dmv facsheets hier te tonen. Ook advies over visuitzettingen is iets wat ze gaan oppakken.

Wat wij als BHK hopen is dat er ook een actieve vrijwilligers groep zich aanmeld die met name zich gaat bezig houden met het coachen en begeleiden van jeugdige vissers. 

Mocht u dus zich geroepen voelen om zich ook in te zetten voor uw vereniging meld dit dan bij uw eigen HSV of maak gebruik van het contact formulier op de hoofdpagina.