BHK Vergunningen

Vanaf 2021 zijn er nog maar 3 BHK vergunningen te koop. Een volwaardige BHK vergunning voor alle wateren van de BHK voor iedereen die op 1 januari van het vergunngsjaar 17 jaar of ouder is. Als je bij aanvang vergunningsjaar 16 jaar bent (je wordt in de loop van het vergunningsjaar 17) dan kom je in aanmerking voor een jeugd BHK vergunning welke gratis is voor jeugdleden die aangesloten zijn bij een van de 4 HSV van de BHK (zie de BHK leden pagina). Voor toeristen of voor een proef vissessie is er een weekvergunning te koop bij het VVV of hengelsportzaak jurgers. 

Voor jeugd die wil vissen op onze wateren en geen lid is van een HSV kun je een gratis jeugdvergunning afhalen (tot 17 jaar) bij het VVV, hengelsportzaak Jurgers of via een van onze leden. Je mag dan met 1 hengel met dobber en met bepaalde aassoorten (made, brood, landwormen of maïs) vissen in alle BHK wateren. Voor alle andere hengelsport activiteiten (dus ook een jeugdige visser die vist met kunstaas!) dient men dus in het bezit te zijn van een jeugd BHK vergunning of de volwaardige BHK vergunning.

Om dit wat duidelijker te maken is er een schema wat je kunt bekijken zodat je weet waar en welke vergunning je kan aanschaffen.

Let op de zogenaamde meevis vergunning van sportvisserij Nederland is niet geldig op BHK water.